För den äldre generationen

Har du en eller flera i familjen av den äldre generationen som du vill ta hand om? Vi vill skydda våra föräldrar och mor- och farföräldrar på bästa sätt, eftersom vi vill att de ska vara med oss lång tid framöver. Det kan ibland vara svårt att erkänna, både för familjen, men också för den person som det gäller, att de inte är så unga längre. Hur är dina föräldrar eller mor- och farföräldrar trygga i sin vardag? Hur kan du vara säker på att din far inte glömmer att ta sin medicin? Eller hur kan du vara säker på att din mormor får hjälp om hon råkar falla på en promenad? Det finns massor av äldre människor som lever på egen hand och har en vardag som de själva ska få att fungera. Det kan vara svårt att bli äldre, och det blir inte lättare att klara allt med åldern.

Vi har lösningen

Lyckligtvis lever vi i en tid då det är lätt att prioritera säkerhet. Lyckligtvis lever vi i en tid då du kan hjälpa till att optimera dina nära och käras vardag. Vi har en rad klockor gjorda speciellt för den äldre generationen, som ger säkerhet och trygghet varje dag. Våra GPS-klockor är lätta för äldre att använda, och de innehåller ett brett utbud av fördelar som gynnar både släktingarna och den äldre. Men vad gör dessa GPS-klockor för äldre och hur använder man dem? Med en GPS-klocka, är du alltid där för den äldre, även om du är fysiskt frånvarande. Om äldre tar medicin dagligen, kan många av våra klockor ge daglig medicin påminnelse. Klockorna kan helt enkelt ställas in så att den ger besked vid specifika tidpunkter. På detta sätt glömmer de äldre aldrig det dagliga medicinintaget. På de flesta av våra klockor kan du enkelt ta emot samtal med några klick, vilket gör det otroligt enkelt för äldre att komma i kontakt med familj och vänner. De flesta av våra klockor för äldre innehåller också GPS-avgränsning. Nu tänker du kanske, vad är GPS-avgränsning? GPS-avgränsning är ett smart system där du kan få meddelanden via din egen telefon om den äldre går utanför ett begränsat område. Detta är en särskild fördel för personer med demens. Det ger dig en möjlighet att inte bekymra dig när den äldre går en promenad, till affären eller liknande.

Inbyggd SOS-knapp

En annan fördel med våra GPS-klockor för äldre är SOS-knappen. De flesta av våra klockor innehåller en SOS-knapp som med ett enkelt tryck kontaktar de anhöriga. Föreställ dig din kära mormor eller far faller, han eller hon har ont och kanske inte kan komma på fötter för att nå telefonen. Genom att trycka på SOS-knappen kommer du att kontaktas omedelbart. Skulle inte det vara bra? SOS-knappen kan också kallas fall-larm, kärt barn har många namn. Hur som helst är det en bra trygghet att kunna ge till de äldre familjemedlemmarna.

Hur ställer du in klockan?

Klockan i sig är lätt att använda, oavsett vilken av våra klockor för äldre du väljer. Klockan måste ställas in med en smartphone, och kan ställas in med både Android och Apple-system. Ladda bara ned en app till telefonen där du konfigurerar klockan från appen. I appen kan du enkelt ställa in medicinering påminnelser, kontaktnummer, GPS-avgränsning och mycket mer. Alla klockor kräver ett SIM-kort som ska sitta i själva klockan. Klockan kräver nämligen en dataanslutning för att fungera med alla dess funktioner. Du kan alltid enkelt redigera inställningarna för klockan direkt i appen.

 

Se mer av våra GPS klockor för äldre här!