Går du i tankarna om att köpa en GPS klocka till ditt barn? Vi vet att funktionerna och finesserna med en smartklocka är näst intill oändliga. Därför har vi satt ihop en kort guide på vilka 3 funktioner en GPS klocka för barn bör ha för att vara optimal för lek och bus.

Varför skaffa en GPS klocka till ditt barn?

En GPS klocka, eller smartwatch som den också kallas, är en smart klocka som innehåller en GPS funktion som kan lokalisera vart ditt barn befinner sig. För dig som förälder kan det vara en stor trygghet att ha koll på vart ditt barn befinner sig om du inte är i närheten just då. Klockan kan särskilt vara en trygghet när barnet är på väg till eller hem från skolan, eller när ni befinner er i stora matvarubuiker och gallerior där riskens finns att ni separeras, även om bara för en kort stund.

Vilka funktioner bör en GPS klocka ha? 

När det kommer till GPS klockor för barn finns det en uppsjö av varianter med olika funktionaliteter. Så för att göra det enkelt för er listar vi här vilka 3 funktioner vi anser att en smartklocka för barn ska ha:

Möjlighet att sätta in simkort

Om du har avsikt att kunna kontakta barnet genom klockan så bör du satsa på en GPS klocka med simkortsfunktion. Detta kan vara en god idé om ditt barn inte har en telefon ännu men fortfarande är stor nog att kunna ringa eller ta emot samtal. På så sätt kan du enkelt slå numret och ringa till klockan och ditt barn kan även ta emot samtal och ringa upp dig.

En lång batteritid

En GPS klocka är en fantastisk uppfinning och en stor hjälpreda – förutsatt att den är laddad och påslagen. För att slippa ett scenario där klockan är urladdad bör du vara noggrann att du väljer en klocka med lång batteritid och bra batterikvalité. Vår rekommendation är att klockan bör klarar sig minst ett dygn i stand-by läge.

Den bör tåla vatten och stötar

Sist men inte minst bör en GPS klocka för barn tåla lite stötar och en och annan regnskur. Klockan behöver inte vara helt vattentät om barnet inte har för avsikt att bada med den, men den bör alltid vara vattenavvisande för att klara av lekar utomhus i alla väder.

Vi har ett brett utbud av GPS klockor för barn!

På MySmartWatch har vi ett brett utbud av GPS klockor för barn i flera roliga färger och funktoiner. Spana in vårt sortiment och hitta din favorit till ditt barn! Se vårt utbud här.