Välj den rätta fitness eller aktivitets-klockan efter dina behov

Fitnessur och aktivitetsur har blivit otroligt populära, och det finns en bra anledning till det! Kanske har du själv övervägt att skaffa dig en klocka som du kan använda till din träning. Men vet du vad du ska titta efter, och vilken klocka som passar ditt behov? Det kan vara svårt att hitta rätt eftersom marknaden för fitness och aktivitets-klockor är stor, och alla har olika funktioner. Denna enkla lilla guide hjälper dig att hitta den klockan just du ska skaffa dig.

Till styrketräning och crossfit

Är du en av dem som styrketränar eller tränar crossfit, och vill registrera din tid på gymmet? Når du tittar efter en fitness-klocka till din träning är det viktigt att du tittar efter en klocka som uppfyller dina behov. En klocka som kan mäta din puls, alltså en pulsmätare som är inbyggd i klockan, är en fördel för dig som styrketränar och tränar crossfit. På så sätt kan du följa med på din puls och hur hårt du anstränger dig. Inbyggd aktivitetstracker är också ett måste för dig som styrketränar eller tränar crossfit. Aktivitetstrackern mäter hur många kalorier du har bränt under träningen. Om du är en av dem som också fokuserar på hur man återhämtar sig, då kan du med fördel välja en fitness klocka som innehåller en sömn monitor. Sömnmonitorn kan registrera din sömnkvalitet och hur mycket du sover, vilket har en enorm effekt på hur din kropp återhämtar sig. Så välj en klocka som kan mäta din puls, tracka din aktivitet och din sömn. Slutligen, naturligtvis, välj en klocka som är kompatibel med ditt mobil-märke.

För löpning och cykling

Löpning och cykling i naturen ställer vissa krav på vilken klocka du behöver. Det bästa rådet är att välja en klocka som är vattentät. För även om du kanske inte tycker att det är det bästa att springa eller cykla i regnet är det svårt att undgå att det kan bli lite blött ibland. Du vill förmodligen ha en klocka som är hållbar vilket gör att du bör välja en klocka som är vattentät eller åtminstone vattenavvisande. Finns det situationer där du springer eller cyklar under lång tid? Välj en klocka som har lång batteritid. Vissa klockor har kort batteritid, andra har lång batteritid. Du är en stor fördel att ha en klocka med lång batteritid! Inbyggd GPS är något som de flesta som springer eller cyklar föredrar. Du kan hitta massor av klockor med inbyggd GPS, vilket gör att du kan spåra dina rundor. Vattentät / vattenavvisande, lång batteritid och inbyggd GPS är de saker du bör se efter i en klocka när du behöver din klocka för löpning och cykling.

För vardagen

Många människor använder aktivitetsklockor som en vanlig vardags sak. Du kanske har hört att experter råder alla att gå 10.000 steg om dagen. Du kan få klockor som innehåller stegräknare, så att de kan se hur många steg du har gått om dagen. Ibland kan du känna att du inte rör dig nog. Men om du använde en klocka med stegräknare, kommer det förmodligen att överraska dig hur många steg du faktiskt tar varje dag. Det kan vara roligt att följa med, och det blir ofta en liten tävling med dig själv, om hur många steg du tar varje dag. Förutom en stegräknare kan du få aktivitetsklockor som också ger dig notifikationer. Detta innebär att när du har anslutit din mobil till klockan, kommer du att få meddelanden och samtal direkt på klockan också. Så om du är en av de människor som inte alltid har din telefon i fickan, kan omvärlden fortfarande komma i kontakt med dig så länge du bär din klocka. Det är smart! För dagligt bruk, leta efter en klocka som har en stegräknare och kan ta emot meddelanden. Naturligtvis måste du också se till att du köper en klocka som är kompatibel med ditt mobil-märke.