Aktivitetsarmband – 3 fördelar med att alltid bära runt på en

Ett aktivitetsarmband är mer än bara ett smart armband. Det kan vara anledningen till att du gör många förändringar i ditt liv eller anledningen till att du plötsligt känner motivationen att hålla igång mer. Här listar vi 3 viktiga fördelar med en aktivitetsklocka, som du kanske inte har tänkt på innan.

Vad är ett aktivitetsarmband?

Först och främst, låt oss reda ut begreppet aktivitetsarmband. Det finns många olika benämningar för det, men just aktivitetsarmband brukar ofta vara ett armband håller koll på din aktivitet och därmed din hälsa. Det behöver nödvändigtvis inte enbart innebära att den håller koll på hur många steg du har tagit under en dag. Utan kan också vara en hjälpreda för att hålla koll på din sömn, puls eller hur din stressnivå är. Den kan om du så vill vara din högra hand, och hjälpa hålla koll på saker som du annars lätt glömmer.

Vilka fördelar finns det?

Det finns givetvis många fördelar med ett aktivitetsarmband. Men här nedan listar vi 3 fördelar med en aktivitetsklocka

1. Den hjälper dig lära känna din vilo- och maxpuls

Förutom att den kan hjälpa dig att hålla koll på din puls när du tränar, så kan du med hjälp av ett aktivitetsarmband lära dig vad din vilo- och maxpuls är. Tack vare att du känner till det kan du få en direkt indikator på hur din kropp mår och vilken form du är i.

2. Den håller koll på din puls när du löptränar

När du känner till din vilo- och maxpuls kan du dra stor nytta av det när du löptränar. Med hjälp av ditt aktivitetsarmband kan du under din löpning få information om hur din kropp mår. Med hjälp av en inbyggd pulsmätare känner armbandet av när du når din maxpuls och när du befinner dig i en bra takt. Detta kan vara särskilt nyttigt att veta för att inte överanstränga kroppen eller få en indikation på när du underpresterar. Med andra ord kan den ge dig bättre koll på hur du mår när du tränar.

3. Den håller koll på din sömn

Ett aktivitetsarmband kan utöver att hålla koll på din puls, även hålla koll på hur bra du sover. Armbandet kan mäta din sömnrytm under nätterna och ge dig en statistik på hur din sömn har varit. Den kan bland annat mäta hur många gånger du vaknade, din djupsömn

REM-sömn och lätt sömn. Vissa aktivitetsarmband kan till och med ha inbyggda vibrationslarm, så att bara du vaknar när klockan ringer, och inte hela familjen.

Ett aktivitetsarmband har givetvis många fler fördelar än dessa tre, och beroende på vilken modell du väljer så har du olika funktioner som medföljer.

 

Se mer av våra smarta sportklockor här! https://mysmartwatch.se/herr/fitness-klockor/